Безочлив обир и тежки удари преживял инвалид от Ветово в собствения си дом. Планът за грабеж у Д.Д. и С.Я. възникнал още щом видели, че възрастният болен мъж има няколко двайсетолевки в джоба, които броил, докато си плаща сметката в заведение. И веднага в главите им светнала лампичката за лесно изкарване на пари.
Двамата изчакали да се стъмни и човекът да заспи. През това време го наблюдавали от улицата пред къщата му. Дори признали на минувач покрай тях, че планират да ограбят инвалида, след като заспи. Болният мъж обаче бил предвидлив - видял, че пред дома му обикалят двама души, и веднага си помислил, че може да е мишена на посегателство. Затова измъкнал от джобовете на панталона си скатаните 120 лева, скрил ги в домашен чехъл и го запокитил в ъгъла на стаята. След това изгасил лампите в очакване да стане жертва на коварните силуети пред дома му. Двамата бойни другари това и чакали - веднага влезли в стаята на инвалида и започнали да му крещят и нареждат да си даде парите. Мъжът им обяснил, че няма пари, но лъжите допълнително ги изнервили и те го съборили от инвалидния му стол. Така се оказал проснат по корем на земята. Последвали многобройни ритници, като единият обирджия дори го налагал с дървената сопа, която болният използвал за опора при придвижване.
Докато го пребивали жестоко, двамата зажаднели за пари започнали да тарашат стаята. Намерили банкнота от 20 лева и дебитни карти. Инвалидът успял да ги укроти, като им казал пин кодовете на сметките си и те лакомо потрили ръце, че все пак ще се снабдят с пари. Човекът обаче предвидливо ги излъгал и им казал грешна комбинация от цифри. В крайна сметка пишман крадците се оказали с удар от едва 20 лева и черна оптика за пушка, която открили в дома на дядото.
Въпреки скромния обир, тежкото посегателство и жестокост към инвалида осигуриха и на двамата престой в затвора. Въпреки че не са осъждани и си признаха изцяло вината, като съжалиха за стореното на 14 ноември 2013 година, другарите отиват за четири години и четири месеца зад решетките при първоначален общ режим в затвор от открит тип. Разкаянието им осигури с 1/3 по-леко наказание от първоначално определеното от съда - по шест години и шест месеца за всеки. Присъдата им може да се обжалва.