Барселона свикват извънредна пресконференция тази вечер, на която според местната преса се очаква да бъде потвърдено официално, че Тито Виланова ще напусне поста старши треньор на испанския шампион, заради здравословните си проблеми.

Още в началото на този месец легендата Йохан Кройф призова специалиста да се оттегли от поста си и да се фокусира върху здравето си. Виланова, който замени Хосеп Гуардиола само преди 12 месеца, първоначално отхвърли този вариант, но явно вече е променил мнението си и е решил да се оттегли.

44-годишният специалист се оперира на два пъти от рак на паротидната жлеза, като дори бе доста време на лечение в САЩ. Отборът пък бе воден от асистента Жорди Роура в отсъствието на Виланова, като се очаква точно той да бъде начело на тима до намирането на нов старши треньор на испанския футболен гранд.

Барселона обявиха само, че ще има пресконференция, която ще бъде предавана на официалния сайт на тима, така че по-късно днес ще станат ясни всички подробности. На пресконференцията ще присъстват президентът на Барса Сандро Росел и спортният директор Андони Субисарета.