Поемата „Калиопа“ от стихосбирката „Подир сенките на облаците“ на Пейо Яворов припомни на читателите на „Утро“ за красивата девойка и влюбения в нея ковач. За двама от тях обаче тази история имаше и много щастлив и слънчев край - отиват на море в „Албена“.
Марияна Костадинова е майстор на закуски и вече втора година търпеливо очаква късмета си от играта на „Утро“ и перлата на българското Черноморие „Албена“.
Бях сигурна, че все някога ще спечеля, защото обичам да чета и покрай играта си припомних произведенията и научих любопитни факти през интернет за написването им, разказа късметлийката. Макар че в края на август семейството й планира почивка в съседна Гърция, с удоволствие ще разпусне с всички екстри и ол инклузив в хотел „Компас“ за един от горещите уикенди. Марияна ще отпътува заедно с приятеля си и 11-годишния си син Цветелин.
За шеста поредна година почиваме със съпругата ми в „Албена“ и докато можем, ще го правим - единствено там съм намерил спокойствие и пълен релакс, сподели вторият печеливш Румен Еремиев. Той е майстор в производството на чорапи и през целия си досегашен трудов стаж е правил само това.
Купувам „Утро“ всеки ден откакто се помня - зная всичко за местната управа, криминалната обстановка и спорта, казва Румен. Той печели от играта на вестника и „Албена“ за втора година. Миналата в последния кръг успял да се класира за уикенд и това се случи точно след завръщането му от любимата „Албена“. Тази година ще е пак така - заминава на почивка със съпругата си Геновева, а след това ще напълнят резервоара на колата и отново ще видят морския бряг. Румен казва, че не е имал никакъв проблем с отговора от играта, защото като ученик си е чел уроците и помнел всичко, което са му преподавали строгите учители.