Когато новият областен управител Венцислав Калчев встъпи в длъжност, градският часовник на сградата на Сметната палата за пореден път беше спрял да отброява времето. Паметливи веднага припомниха, че това вече май се превръща в традиция и Калчев е третият губернатор, на който още в началото на мандата му се налага да се погрижи за една от градските гордости. Преди него и Пламен Стоилов, и Стефко Бурджиев трябваше да се справят с това изпитание.
Впрочем по този повод стана ясно, че по времето на Стефко Бурджиев и по инициатива на тогавашния зам.областен Веско Маринов единственият майстор на старите градски часовници Александър Абаджиев е бил назначен в областна администрация да отговаря за всички технически ремонти. Маринов разказа, че така майсторът винаги бил под ръка, а времето в града - под контрол. По този начин се решила и една несправедливост - човекът да поддържа часовниците, а да не получава нищо за труда си. След един от сигналите, подаден от „Утро“, че часовникът пак е спрял, взехме това решение, а аз обещах, че докато съм в областна администрация, ще осигурявам с лични средства необходимите резервни части, припомни Веско Маринов.
Емблематичният градски часовник отново отмерва времето. Ремонтът на ветерана в сградата на Сметната палата отнел цели 3 дена на майстор Александър Абаджиев. Сега той има нова задача - да прегледа механизма на значително по-новия часовник на Централна жп гара и отново да го монтира на мястото му, откъдето бил свален за ремонт заради течове в сградата.