Ботев Пловдив направи 1:1 като гост на босненския Зрински Мостар и запази сериозни шансове за продължаване в следващия кръг на турнира Лига Европа.

Двата тима премериха сили в Босна и Херцеговина в първа среща от втория предварителен кръг на втория по сила европейски клубен турнир, като това бе трети мач за "канарчетата" през настоящата европейска кампания.

Иначе, домакини и гости доиграха срещата с десет човека, след като първо в 45-ата минута Перо Стойкич получи втори жълт картон и бе изгонен, а след това в продължението на първата част червения цвят видя и нападателят на "канарите" Валери Домовчийски.

Преди това, в 21-ата минута, Дени Симеунович откри резултата в полза на домакините. Той засече с глава центриране на Църнов отляво и по този начин Зрински Мостар поведе с 1:0.

В 48-ата минута обаче Ромарио Кортзорг успя да изравни за пловдивчани. Мариян Огнянов изведе Ромарио очи в очи с Дуйкович и нападателят, който в самия край на двубоя удари и греда, от шест-седем метра не сгреши, оформяйки крайното 1:1.