Русенка засипала шефа на местния център за обслужване на клиенти на „Енерго-Про“ с проверки, след като подала жалби срещу него до различни инстанции, включително до президента и ДКЕВР. Жената се оплаквала от начина, по който й се начислява сметката за ток, и не била съгласна с плащаната цена. Човекът се скъсал да пише обяснения и да посреща проверяващи. Накрая прибегнал до крайни мерки: дал жената под съд за клевета и поискал 1000 лева обезщетение за претърпения тормоз.
В съда магистратите се впечатлили от броя и съдържанието на жалбите, приложени като доказателства. И за по-сигурно назначили психиатрична експертиза на жената. Оказало се, че от млади години тя наистина страда от психично заболяване и е обявена за полуинвалид, била лекувана в Психодиспансера от депресия, включително с опасност за самоубийство. Установили и още куп заболявания. Но можела да носи отговорност за постъпките си.
Тя обаче все пак бе оправдана. Защото според Районния съд всеки гражданин има право да контролира ръководните органи и да реагира, както и да предизвиква проверки, когато има съмнения относно качеството на работата им. И това, което е направила, всъщност не е клевета - в крайна сметка не е разгласила позорни обстоятелства, а и сигналите й не са станали достояние на много хора. Само на президента и шефа на ДКЕВР.