Бисер Миланов-Петното, Йордан Бонев и брат му и още един русенец са сред 14-те задържани от полицията  по време на поредния протест пред парламента. Миланов и хората му бяха обградени и закопчани от полицията точно пред сградата на Националната художествена академия.
Напрежението между протестиращите и групичката около Петното възникнало още при самото им появяване около задния вход на Народното събрание, предадоха електронни медии. В градинката до парламента от Национално движение „Свобода“ сложили маса за подписка  в подкрепа на искането за оставка на зам.главния прокурор Камен Ситнилски, както и за задържане под стража на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Протестиращите обаче ги изолирали, накъсали плакатите им и повикали полиция.
Според други пък хората на Петното се държали агресивно и предизвиквали демонстрантите с обиди и показване на среден пръст.
Преди да се стигне до ескалация на напрежението, полицията се е намесила и е успяла да отведе навреме Бисер Миланов и групата му, както и други присъстващи на митинга хора, които протестиращите са посочили като провокатори.
Това е второ задържане на Бисер Петното и Йордан Бонев в София, които малко след началото на протестите се установиха в столицата. Първото им прибиране пак беше по сигнал на мирно протестиращи граждани. Тогава Петното се изправи и срещу журналистите, като най-потърпевша бе Миролюба Бенатова от бТВ.