Лудогорец загуби с 1:2 първия си мач срещу Слован Братислава, след като водеше с 1:0 и дори имаше числено преимущество.

Срещата, играла се на ст. "Пасиенки" в словашката столица, бе първи плейоф от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Мачът не тръгна добре за Лудогорец - още в 6-ата минута централният нападател Мишел Платини се контузи и на негово място влезе Роман Безяк.

В 22-ата минута удар на Ешпиньо за Лудогорец бе спасен от вратаря на Слован. В 51-ата минута Безяк пропусна ново добро положение. Така се стигна до 65-ата минута, когато Теро Мантула се възползва от грешка на вратаря на домакините и откри резултата: 1:0 за Лудогорец.

Скоро след това Слован получи право на дузпа, но вратарят на Лудогорец Владо Стоянов извади страхотен рефлекс и спаси. В минутите до края обаче българският шампион показа познати слабости в защита, коствали му отпадането от Динамо Загреб в миналогодишното издание на турнира.

В 81-ата минута Слован остана в намален състав, тъй като Ерик Грендел бе изгонен заради втори жълт картон. Но дори и с човек в повече Лудогорец не успя да задържи победата. В 87-та минута влезлият малко преди това Иржи Халенар изравни, а в добавеното време реализира и второ попадение - 2:1 за Слован.