Счетоводител в месопреработвателна фирма е бил заснет от охранителната камера как товари свински бутове и плешки в камион, за да ги изнесе и открадне от работодателя си. В престъплението участвал и доставчикът на мръвки от местен свинекомплекс. Двамата се разбрали да дадат за продан месото и да си поделят парите.
Вероятно обаче не са знаели, че собственикът на предприятието е монтирал камери през 2012 година заради зачестилите кражби. Той лично наблюдавал мониторите, затова сам засякъл крадците и веднага се обадил в полицията. Ченгетата пък навреме успели да спрат буса, в който изнесената незаконно стока била над 80 кила за близо 700 лева.
Доставчикът, в чийто автомобил били мръвките, вече е осъден. Но счетоводителят, който всъщност изнесъл месото и го натоварил лично в буса, бе оправдан от състав на Районния съд. Защото решаващото доказателство за престъплението му - дисковете със заснетия запис от охранителните камери, не било включено в доказателствените материали по правилата. А останалите събрани доказателства не стигали, за да се докаже безспорно вината на счетоводителя.