„Старата къща на ул.“Чавдар войвода“ зад Халите е пред разсипване. Може да стане нещастие и затова трябва да се предприемат мерки“ - този сигнал подаде в „Утро“ обезпокоен русенец.
Проблемът там съществува отдавна и поне засега няма изгледи да бъде решен. Казусът е свързан с факта, че част от къщата е разположена върху самия тротоар. Всъщност преди много години, когато е била строена сградата, там тротоар е нямало. По-късно е направена улична регулация, но за да се освободи мястото, част от къщата или цялата трябва да бъде съборена. Това, от своя страна, е свързано с обезщетение на собствениците. Според запознати, по този въпрос съществува отдавнашен спор между Общината и притежателите на имота, чийто край все още не се вижда.
Поради това, че къщата разделя на две части тротоара, хората трябва да слизат на платното, за да се придвижат, което е съвсем реална опасност за тях предвид интензивното движение в центъра. Засега единственото, което е направено, е, че периметърът около сградата е обезопасен с метални заграждения и предпазни ленти.