Стоян Георгиев-Гаргата е пред завръщане в „Дунав 2010“, научи „Утро“ от старши треньора на отбора Мирослав Миронов.
„Днес или утре ще проведем последен разговор с него. Вероятността да играе за нашия отбор вече е много голяма“, каза Миронов по адрес на бранителя, който възнамеряваше да се пробва в клуб от Малта.
Стоян пристигна през зимата в Русе от „Спартак“ /Варна/ и бе един от най-стабилните играчи на „сините“ през пролетния сезон. Той и другият централен защитник Георги Георгиев направиха доста добър тандем.
С неговото завръщане централните защитници ще станат трима. По тази причина старши треньорът щял да използва единия от тях като опорен халф, но да се коментира някаква схема било твърде рано.
„Не съм чувал и не съм виждал на тренировки такъв футболист“, отговори Миронов на въпроса дали ще разчита на игралия през пролетта за „Дунав 2010“ варненски външен полузащитник Виктор Митев.
Старши треньорът продължавал да търси нападател, който умее да действа по крилата с достатъчно бързина и агресия. Наставникът се нуждаел от такъв играч след заминаването на Беадир Беадиров за „Спартак“ /Вн/. Миронов вече провел разговор с такъв тип футболист, но кандидатът за син екип поставил редица странни условия, които довели засега беседата до кривата круша.
Утре, както писа „Утро“, „Дунав 2010“ ще участва на тристранен турнир в Търговище с отборите на „Светкавица“ и „Академик“ /Свищов/.