Юношата на "Ботев" (Враца) Симеон Гачовски спаси живота на треньор по футбол. Играещият за Расово талант, по съдбовна случайност се включва в тренировката на "Ботев" (Попица) преди дни. Първокурсникът във врачанския филиал на Великотърновския университет е бил на гости при свой роднина в белослатинското село и като стриктен режимлия не е пропуснал да поддържа формата си.

По време на заниманието, на 47-годишния играещ треньор на "Ботев" Владимир Богданов изненадващо му прилошава и припада на терена, като започва да се гърчи, съобщава "Конкурент". Без да се двоуми Гачовски веднага му се притичва на помощ и заедно с местния състезател Мирослав Тодоров вадят с големи усилия езика от гърлото на наставника, който започнал да се задушава.

Медиците от бързо дошлата линейка, били категорични, че само навременната намеса на момчетата е спасила живота на пострадалия. След кратък престой в болницата на Бяла Слатина, Владимир Богданов е стабилизиран и вече се възстановява у дома. Само преди месец и Валери Божинов се прочу с подобна изява, след като помогна на мъж в столичен супермаркет.

„Честно казано, в първите секунди се уплаших, но без да разсъждавам се хвърлих на помощ. В такива случаи не може да се мисли, или го правиш, или не. Радвам се, че човекът вече е добре. Не се смятам за герой. Разбрах обаче, че най-важното са здравето и животът, докато футболът е само една игра”, заяви спасителят Симеон Гачовски.

Само два дни след инцидента, той заби победния гол за Расово срещу Кипровец (Чипровци) в „А” АФГ на Монтанско за радост на своя треньор Николай Николов.