Фестивалът „Сцена край реката“ ще продължи до септември, а няма да завърши, както предварително беше обявено от Русенската опера, на 1 август, съобщи началникът на Военния клуб Огнян Жеков. При фалстарта на фестивала - когато на 23 юни дъждовното време провали премиерата на русенската „Аида“ с участието на камилата Степа, Жеков изглеждаше леко огорчен от това, че, по думите му, никой не си е направил труда да обсъди с него афиша на феста. Тогава той припомни, че идеята за летните оперни представления, концерти и спектакли, е и негова.
Като истински артист обаче Жеков предпочита да прелисти страницата с моментните огорчения и да гледа напред. И вчера обяви с какво продължава програмата на „Сцена край реката“. Военният клуб е организирал гостуване на Варненската опера на 7 август със „Супер Стар гала“ с участието на Марио Николов, Марчо Апостолов, Даниела Димова, но и с Коцето Калки и група „Ахат“. Началото ще бъде в 21 часа, а билетите от 5, 10 и 15 лева вече се продават на касата на Военния клуб.
На 13 август, както вече „Утро“ писа, русенци все пак ще могат да гледат несъстоялата се през юни „Аида“ на Русенската опера. Ден по-късно в града пристига музикалният шоу спектакъл „Ритъм“, който е изграден по режисурата на покойния Андрей Баташов. Началото също е от 21 ч в Летния театър, а билетите са с цени от 6, 8 и 10 лева.
В последния ден на септември се очаква на лятната сцена да гостува Кавалджия номер едно на България - вълшебникът Теодосий Спасов. Неговия арт проект съвместно с формация „Небесни струни“ ще украси русенската есен на 30 септември. Замисълът събира нюанси от европейската класическа музика и балканския фолклор, преплетени с новаторски аранжименти в духа на джаза. Към Теодосий Спасов се присъединяват младите изпълнителки Доротея Димитрова - цигулка, Ана Димитрова - цигулка, Михаела Павлова - виола, Йоланта Делибозова - виолончело и Смила Стоева - ударни инструменти.
Очаквайте още „Големанов“ с Любо Нейков и Берковската музика, „Вражалец“ с Димитър Рачков, Асен Блатечки и компания, приповдигна завесата Огнян Жеков, като обеща подробности в скоро време.