"Ще имаме нова стратегия, ЦСКА да стане публично акционерно дружество. На феновете на тима и на бизнесмени ще бъдат предложени акции, като с тези акции ще може да се търгува на борсата. Този път ще има публичен контрол, няма да има едноличен собственик", заяви представителят на групата "Червени шампиони" Александър Томов.

"Аз ще присъствам, но няма да взимам решенията. Акциите вече се намират в международна инвестиционна банка. Англичанинът и крупен предприемач Лоурънс Дейвис е новият председател на Надзорния съвет на тима, като целият съвет ще остане, докато се изпълни докрай процеса на създаване на акционерното дружество. Ние искаме ЦСКА да няма олигархичен, едноличен собственик. Легендите на тима Димитър Якимов и Петък Жеков са останалите членове на Надзорния съвет, плюс млад експерт, който ще надзирава одита и прозрачността на работа на съвета. Г-н Дейвис ще предложи в най-скоро време и пети член", каза още Томов.

"Председател на Управителния съвет става Александър Тодоров. За връзките с БФС и институциите ще отговаря Иво Котев, а за връзка с феновете – Лъчезар Николов – Чезаре. До септември ще има нов Устав на клуба, тъй като, когато няма един собственик, се изискват специфични документи", добави Томов, който вече беше председател на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА (София) от декември 2006 до март 2009 година.

"Няма да има спортно-технически директор, цялата спортно-техническа власт ще бъде в ръцете на треньора Стойчо Младенов. Утвърдени са помощниците му. Почетен президент остава Димитър Пенев", каза още Томов.

Той сподели още: "Всичко в ЦСКА ще бъде в пълна прозрачност – заплати, трансферни суми, никакви самоцелни сделки, които да пълнят нечии джобове. Всичко ще бъде открито на масата и на сайта на дружеството".

Томов разказа и как се е стигнало до продажбата на ЦСКА от "Титан" на "Червени шампиони": "Преди месец самоволно ЦСКА бе изваден от турнирите на УЕФА. Седмица по-късно собствениците обявиха, че не могат да го издържат. Започна одисея за обявяването на фалит на ЦСКА и заместването му с друг отбор. По този начин, ЦСКА нямаше да го има за няколко години. Някъде след 20 юни започнаха срещи, създаде се едно движение наречено "Червени шампиони". То нямаше устав, нямаше организация, това бяха хора, които не искаха ЦСКА да отиде във `В` група".

"За няколко дни направихме рискован план за спасение. На 3 юни предложихме да поемем 10 милиона от задълженията на тима. 2-3 дена се водеха преговори. Миналата седмица в четвъртък подписахме споразумение и за 10 милиона лева, ние поехме ръководството на тима. В петък ни бяха дадени акциите. 7 милиона са дълг към държавата, 1,5 милиона към доставчици, останалите към треньори и футболисти. Някои задължения бяха спаднати, тъй като бяха към фирми на собствениците", заяви още бившият шеф на "червените".

"Този дълг беше неотменяем. Това е причината историята с лиценза на Нефтохимик да бъде правно абсурдна и неосъществима. Клубът се намира и в друго тежко състояние. Имахме трима реални футболисти, а в събота трябва да играем мач от първенството. Стадионът е с два разрушени сектора, Панчарево е направо разрушено. 5-6 милиона, извън дълга, са необходими, за да има условия за работа. Под ръководството на Стойчо Младенов се прави извънредна селекция. Може да се каже, че донякъде ЦСКА е спасен, но не напълно. Това ще стане, когато се изпълни процеса за създаване на акционерното дружество. Целите са - издръжка на клуба, плюс издръжка на ДЮШ, погасяване на дълговете и изграждане на материалната база", добави Томов.