За месец и три дена през лятото на миналата година ученик успял да отмъкне със сила от седем продавачки в павилиони общо 600 билета от „Националната лотария“. Семейството на момчето, което въпреки крехката си възраст зад гърба си вече има присъда, било изпаднало в тежка финансова криза. Заради това, че средствата у дома недостигали, ученикът решил да изкарва пари, като краде лотарийни билети. И планът му успял.
Първата му жертва била продавачка в павилион до спирка на Кръговото. Младежът поискал да си купи билет, а жената извадила цяла кутия, за да може да си избере. Той обаче се пресегнал и взел всичките 138 талона за „Националната лотария“ и побягнал. Същия ден ученикът пак отишъл да си купи билетче, този път от павалион срещу Математическата гимназия. Продавачката разперила талоните, за да може да си изтегли един, а младежът я ударил през ръцете и издърпал насила билетите. Жената хукнала да бяга след него, но не успяла да го догони. Най-големият удар бил на павилиона до Пантеона, където бръкнал през отвора за продаване и взел кутия с 200 лотарийни билета. По подобни схеми действал и на останалите обекти. Така успял да открадне билети за общо 1657 лева. Печелившите талони осребрявал само на две места - в една бензиностанция на бул.“Скобелев“ и в пощенски клон на ул.“Йосиф Цанков“. Непечелившите билети изхвърлял в шахтите на канализацията. Парите, които изкарал без много труд и пот на челото, харчил за собствен кеф.
За извършените престъпления Районният съд го наказа на две години и осем месеца условно с четири години изпитателен срок. Присъдата може да се обжалва.