Благотворителна изложба на фотоси, запечатани по време на уъркшоп-конкурса „През очите на Русе“ ще постави финалната точка на иновативния проект на дизайн център „Десенс“. Фотографиите на петимата участници ще бъдат изложени във фоайето на Доходното здание на 19 юли, петък, от 18 часа. Тогава посетителите ще могат да си изберат от картичките, които ще изобразяват фотографските творения на участниците в проекта. Средствата от това ще отидат за благотворителност.
Конкурсът стартира на 6 април и се проведе в подкрепа на кандидатурата на Община Русе за Европейска столица на културата през 2019 година. В неговата програма бяха включени лекции и практически уроци. А след наученото фотографите имаха на разположение няколко дена да съчетаят предадената теория като съчетаят запечатването на атмосферата на града. 18-те  най-сполучливи фотоса могат да бъдат разгледани във Фейсбук.
По време на изложбата ще бъде излъчен и победителят в уъркшопа. Той ще получи ваучер на стойност 300 лева за покупки в магазин „Фото Павилион“. За всички останали участници са предвидени ваучери за намаление във веригата магазини за любителска и професионална фототехника.