„Искам приятелката ми Изабела да остане в България“, „Искам да уча в Манчестър“, „Искам да срещна Малкия принц“. Това са само част от желанията на русенчетата, които две седмици се занимаваха в класните стаи и ателиетата на 13-ата Лятна детска академия на фондация „Бистра и Галина“, които вчера бяха подредени във фоайето на общинската пленарна зала. В изложбата децата показаха картички, хартиени фигурки, рисунки, измайсторени през двете седмици.
Заключителният концерт започна с посланията на децата от класна стая „Онлайн медии и литература“, които пуснаха хартиени лястовици в залата. Своите мечти и фантазии за Русе те бяха написали на голям лист, който връчиха на директора на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.
Лятно кино в парка, велоалеи, детско радио, делтаплан, аквапарк „Дунавски рай“ и разходки с корабче по Дунав си пожелават момичетата и момчетата.
Това са и моите желание и фантазии за Русе, увери Петрова и обеща да предаде листа с посланията на кмета Пламен Стоилов, който бе изпратил поздравителен адрес към участниците в Лятната детска академия. Всяко от децата получи грамота за участие по време на празничния концерт.