И двамата шофьори на румънски автобус от Атина за Букурещ се нахвърлили с шамари и юрмуци върху заловен на Дунав мост контрабандист на цигари. Невиждалите друг път такова чудо митничари обаче реагирали бързо и спасили от възмездие 48-годишния Йон Михай. Сега румънецът отива в съда, но неговото наказание със сигурност няма да е така болезнено както юмручното правосъдие на вбесените му сънародници.
Смешно-тъжният екшън се разиграл в четвъртък през нощта. Автобусът на голям румънски туроператор спрял за проверка на митническия пункт и в него били открити 200 кутии цигари, натъпкани в опаковки от прах за пране, зърнени закуски и бисквити. Собственикът на стоката бил открит, но започнал да увърта и това още повече забавило проверката. Щом разбрали кой е виновникът за закъснението и за лепнатото на фирмата петно, двамата шофьори започнали да налагат Йон, но митничарите скочили и го отървали.
Малко след това в гръцки автомобил с петима румънци в него са открити още 216 кутии цигари разпределени в куфарите на пътниците и всеки от тях отнесъл акт.
Други 88 кутии нелегални цигари са намерени и в кабината на турски ТИР. Те били грижовно загънати с одеяло върху леглото на шофьора в кабината. На водача е съставен акт.