Феновете в Гърция са влюбени в Григор Димитров, но много често прекаляват. Така се получи и в тенис клуба в Илиуполи, където Гърция и България играха плейоф за оставане в група II на зона Европа/Африка за купа "Дейвис".

При двойките Димитров и Димитър Кутровски победиха 7:6 (7:4), 6:2, 6:4 Александър Якупович и Маркос Каловелонис. Така резултатът стана 3:0 за българския състав, който
и догодина ще играе в тази група на световното отборно за мъже.

За Григор определено на корта бе по-лесно и както отбеляза гръцки колега, използва не повече от 55% от възможностите си. Повече напрежение му се появи след пресконференциите. Огромна група момчета и момичета чакаха с нетърпение да приключат въпросите на журналистите, за да атакуват Димитров за автографи и снимки. Феновете бяха толкова настървени, че охраната едва ги удържа в малката зала. Агресията изненада дори и свикналия с шума и лудницата по най-големите турнири Димитров и в един момент той наистина се притесни, че тълпата няма да го пусне да излезе. Охранителите все пак успяха да го изведат и той с изражение на огромно успокоение слезе към съблекалните.

При двойките реално равностоен бе първият сет, като бе важно да бъде върнат пробивът при 5:6. След това за Димитров и Кутровски най-важното бе да чакат гейм, в който съперниците им ще се огънат при техен сервис. Проблем за всички бе силният вятър, който на моменти почти предизвикваше пясъчна буря заради червената настилка.


"За мен бе много приятно да играя в двойка с Григор. Този мач показа каква е разликата между добрите и много добрите играчи. Партньорът ми знаеше точно какво да направи във важните моменти, а точно това обикновено печели мачовете. В такива срещи се трупа опит, а най-ценното е, че победихме", сподели Кутровски.
Според гръцките медии точно Дими е направил разликата в двубоя с победата над местната звезда Теодорос Ангелинос и участието на двойки, защото от Григор всички са очаквали да няма проблеми.