Старши треньорът на „Дунав 2010“ Мирослав Миронов е на път да направи много сериозен удар с привличането на отличен нападател, какъвто е Тихомир Кънев. Късно вчера бавшият играч на „Светкавица“ /Търговище/ трябваше да се присъедини към русенския отбор. Последно Кънев игра за „Локомотив“ /Горна Оряховица/, за чийто тим бележеше гол след гол. По-рано той направи добър сезон и с „Етър“ /Велико Търново/.
Кънев е доста бърз футболист, който може да играе еднакво добре както по фланга, така и в центъра на атаката. При престоя си в „Светкавица“ роденият в Попово футболист бе любимец на бившия президент на търговищкия отбор Петко Матеев.
Плевенското преселение в „Дунав 2010“ ще продължи с пристигането на централния защитник Михаил Милчев. Милчев е четвъртият играч на „Спартак“ след Кристиян Григоров, Ивайло Раденцов и Любо Иванов, който ще играе за русенския отбор.
Тренировки с „Дунав 2010“ води и юношата на клуба Атила Юмер. Той започна миналата есен в „Аристон“, а довърши сезона в „Две могили“.
В понеделник към Русе ще потегли и футболист, играл в няколко отбора от „А“ група. „Утро“ знае кой е играчът, но по молба на старши треньора Мирослав Миронов засега няма да съобщава неговото име.
Дошлият през пролетта в „Дунав 2010“ защитник на „Доростол“ Теодор Кирчев не влиза в плановете на Миронов. Такова е и положението с великотърновския млад нападател Николай Иванов.
Опорният халф Даниел Венков пък се завърнал във Варна. Младежът се оженил, намерил си хубава работа и на този етап не възнамерявал да се занимава с футбол.