Неизвестен стрелял с пистолет по 13-годишно момче в района на Механото и е истински късмет, че мерникът му не е бил точен. След изстрела агресивният нападател пребил детето и избягал. За случая алармира майката на момчето Галина Тонева.
Зловещата сцена започнала малко преди 21.30 часа в сряда. Д.Д. играл баскетбол в двора на училището, след което с приятел си откъснали сливи от дървото до физкултурния салон. Приятелят на Д.Д. предложил да целят кола в движение със сливи, което поколения деца са правили и ще правят. Тогава по „Алеи Възраждане“ се задало тъмно ауди комби и момчетата хвърлили по една слива към него, като дори не е сигурно, че са го улучили. Шофьорът спрял колата и излязъл. Двете момчета хукнали в различни посоки, но Д.Д. се върнал да си вземе топката и шофьорът го подгонил в посока ул.“Доростол“.
Синът ми е доста висок за възрастта си. Явно този мъж го е помислил за тийнейджър и започнал да стреля по него. Момчето чуло изсвистяване на куршум покрай ухото му и спряло от страх. Тогава мъжът го ударил в лицето, синът ми паднал, но от страх да не го застреля се изправил. Веднага след това стрелецът отново го ударил, повалил го пак на земята и си тръгнал. Наоколо е имало хора, но никой не се е намесил, обясни ситуацията разтърсената от тревога майка.
Тя веднага подала сигнал във Второ РПУ, пуснала и жалба за въоръжено нападение с описание на нападателя - мъж на около 30 години, висок 180 см, с къса коса.
От огледа на ел.таблото, в което се е забил боеприпасът от пистолета, се разбира, че това най-вероятно е сачма, но не съм специалист и затова не мога да бъда категорична за вида на оръжието, каза още Галина.
От Второ РПУ казаха за „Утро“, че вече се работи по жалбата за установяване самоличността на стрелеца.