Кубрат Пулев сподели своето мнение за отказите, които получи в последния момент от трима съперници. В крайна сметка противник на Кобрата на галавечерта утре в Рощок ще бъде 39-годишният хърватин Ивица Перкович.

"Ще играя с Ивица Перкович от Хърватия, който също не е лош боксьор, но в последния момент така се получават нещата. Моят мениджър ми обяснява нещата така, че за толкова кратко време не е успял да намери човек, който да се съгласи да се бием", каза Пулев пред Нова тв.

"Все по-малко хора се съгласяват да играят срещу такъв противник като мен. Освен това, те не могат да инвестират половин милион за този мач, така че противниците, които искат да се играем, претендират за безусловни суми. За съжаление, това е истината."

"Мисля, че Перкович ще пристигне навреме, така ми казват. Аз съм доста търпелив и издръжлив човек, винаги гледам позитивно на нещата. За съжаление или за радост, проведох доста сериозна подготовка, за мач срещу сериозен противник, но ще видим какво ще стане."

"Не, няма опасност да го подценя. Не подценявам абсолютно никого. Не е лош боксьор. Свали Димитренко в нокдаун, а и боксът е спорт, в който ако допуснеш подценяване, може да загубиш мигновено. Това е спортът, в който не се знае нищо до последно."

"Аз лично за преговори за мач с Александър Поветкин не знам, нито сме го коментирали. Нито моят мениджър, нито от "Зауерланд" дори не сме го споменавали. Братята Кличко, колкото са боксьори, до такава степен са и политици, но и така са се вплели в професионалния бокс, че диктуват нещата и всички се съобразяват с тях. Но аз имам търпението и се надявам този мач да стане факт", каза още Пулев.