Футболистът от Кот Д`Ивоар Мамаду Куатара се включи в първа тренировка на „Дунав 2010“. Чернокожият играч, който има и български паспорт, се появи на стадиона в квартал „Здравец“ в компанията на бившия треньор на „Кубрат“ Альоша Андонов. Андонов, юноша на ЦСКА, минал за кратко в „Дунав“ през 80-те години, го раздаваше импресарио. Мамаду е играл в България за „Бдин“ /Видин/, „Рилски спортист“ и „Кубрат“. Халфът беше на проби и в „Славия“.
Другият нов човек в русенския тим ще е добре познатият на „сините“ фенове Любо Иванов. Той идва от Плевен с бившите вече спартаковци Ивайло Раденцов и Кристиян Григоров. С отбора ще започне и Беадир Беадиров, когото помним за малко като играч на „Аристон“. От „Светкавица“ пък пристига централният защитник Христо Александров. В защитата ще се разчита на централния защитник със стаж в „Добруджа“ Мариян Станчев.
Дошлият през зимата от „Суворово“ Николай Илиев-Пурата остава извън сметките на треньора Мирослав Миронов. Президентът на „Дунав 2010“ д-р Симеон Симеонов обяви, че няма да се разчита и на Мартин Керчев, тъй като той спирал с футбола. Централният защитник от пролетния сезон Стоян Георгиев щял да замине за проби в Малта. Ако късметът в островната държава не е с него, той щял да се завърне в Русе. Водели се разговори и с Георги Георгиев, като въпросът за неговия евентуално нов ангажимент в русенския тим щял да намери отговор до неделя.
На проби до края на седмицата щели да пристигнат още няколко футболисти. При положение, че те са на разположение на Миронов, старши треньорът щял да се откаже от услугите на Владимир Каптиев. Ако се получело някаква разминаване с въпросните играчи, Владо щял да бъде повикан в отбора.
На този етап вратарите щели да са двама - Пламен Сашев и Александър Ангелов. По преценка на Миронов щяло да се мисли и за трети човек на този пост.
Самир Мъстънов ще е единственият помощник на старши треньора.