Специалистката по лицево-челюстна хирургия д-р Лиляна Димитрова, пироговците ортопедът д-р Атанас Кацаров, урологът д-р Габриела Минова, хирурзите д-р Милена Павлова и доц.Христо Шивачев, ушният лекар д-р Асен Меджидиев и рентгенологът от Мадрид д-р Ася Личева са професионалистите, които ще преглеждат напълно безплатно русенчета в събота от 9 до 11 ч в кабинетите на МЦ „Медика Експерт“ /в бившата Стоматология/ и ще изнесат лекции пред свои колеги и други медицински специалисти.
Първото такова гостуване на столични лекари бе преди месец, когато доц.Шивачев и д-р Меджидиев успяха да прегледат 60 деца. Сега към екипа се включва детски уролог и лицево-челюстен хирург, каквито специалисти липсват в Русе. Детският травматолог д-р Атанас Кацаров пък е един от водещите в страната лекари, които са насочили вниманието си именно към проблемите на опорно-двигателния апарат при малките пациенти.
Целта ни е само една - да помогнем на русенските семейства в консултацията със специалисти, тъй като не всички имат възможността да пътуват до други градове на страната и да покриват разходите си за престой и изследвания, обясни д-р Кирил Панайотов, основен организатор на безплатните прегледи и управител на частната болница „Медика“.
Инициативата е на МБАЛ „Медика“, а лекарите са от „Пирогов“ и болница „Монклоа“ в Мадрид. Предварително записване за всеки от тях се прави на телефони 082/83 46 18 и GSM 0888414555.