Шофьор на турски автобус e заловен от мобилен митнически екип на бул.“България“, докато разтоварва чували с парфюми и спортни екипи, имитации на световно известни марки.
Засечката е станала във вторник през нощта на бензиностанция по околовръстния път. Автобус от Истанбул за Букурещ спрял за почивка, а докато пътниците ползвали тоалетната, водачът струпал на банкета черни найлонови чували. Митничарите ескортирали рейса за проверка в халето на Дунав мост. Открити са общо около 350 броя парфюми от марките „CHANEL“, „DIZEL“, „DOLCE GABANA“, „LA COSTE“, „PACO RABAN“, „BULGARI“, „AZZARO“, „CK“ и около 60 екипа с емблеми на „ARMANI“, „ADIDAS“, „GUCCI“ и „BURBERRY“.
Първоначално шофьорът Фехредин Х. съчинявал легенди, че в автобуса се качила пътничка от Южна България, която слязла в Русе и казала, че ще дойде за стоката си с такси. После обаче водачът признал, че внесъл стоката нелегално от Турция, а на бензиностанция действително е очаквал такси, което да я прекара през Дунав мост, тъй като жълтите коли без пътници рядко подлежали на щателна проверка. Не се изключва вероятността стоката да е била предназначена за търговец в Русе. Работата с него продължава в полицията.
Съставен му е акт за установено административно нарушение. Чувалите с парфюми и спортни екипи са конфискувани и за случая ще бъдат уведомени притежателите на фалшифицираните марки.