Тричленен състав на Русенския окръжен съд намали на 7 години затвора на сърбина Сашо П., който успял да извърти 8 измами от затвора в София, докато излежавал друга присъда за същото престъпление.
През зимата Сашо бе признат за виновен в Районния съд и наказан с 9 години затвор. Прокуратурата пусна протест и настоя за още по-сурово наказание. Но то бе намалено с мотива, че Сашо имал здравословни проблеми и не бил чак толкова обществено опасен, колкото другите престъпници от същия вид, защото не нанасял тежки психологически травми на пострадалите - т.е. мамел ги и им вземал парите, без да ги лъже, че близките им са в затвора или берат душа в болница.
46-годишният Сашо Сърбина завъртял измамите, както си лежал в килията. За 4 месеца се пробвал да излъже 8 собственици на елитни хотели, сред които на русенските „Принцес“ и „Космополитън“, както и преводачески бюра в страната. Представял се за полицейски началник и молел за тяхното съдействие да осигурят преводач и ваучери за телефон за задържани чужденци, които искали да се свържат с близките си зад граница. „Бедното МВР“ нямало възможност да плаща за тези разговори. Затова нарочените трябвало да купят ваучери и да издиктуват номерата им. Не всички клъвнали, но тези, които се вързали на измамата, изгорели с общо 1350 лева. 
Още след първите три измами част от потърпевшите се усетили и сигнализирали в полицията. По клетките на мобилните оператори полицаите бързо разбрали, че следите водят към Централния затвор. И веднага влезли за обиск. Сашо бил заключен в тоалетната и говорел по телефона. Като чул гласовете на ченгетата, бързо хвърлил телефона в чинията и пуснал водата. На разследващите се наложило да правят оглед на отходната шахта на затвора и там намерили апарата.
Миризливият обиск бил през декември 2010 година. Още в началото на януари обаче Сашо подновил измамите. С други телефони. След последвалото ново количество жалби от измамени полицаите директно отишли в килията му. И открили още 4 мобилни телефона и цял куп карти и ваучери за Глобул и Виваком. Сърбинът пак се опитал да се отърве от единия апарат, вероятно с него говорел в момента, в който нахлули полицаите, и го метнал през прозореца на килията. Но там вече чакал друг униформен, който веднага вдигнал апарата.
И с вчерашното решение на РОС надали ще се сложи край на историята със Сашо Сърбина. Срещу него има и други висящи дела за измами. Той наистина е родом от Сърбия, а у нас е познат главно с криминалната си биография, осъждан е многократно.
Всъщност той има и още една жертва, която също е мамил. Но тя надали ще поиска намесата на Темида. През 2010 година, докато лежал в Софийския затвор за поредната измама, пак с незаконно внесени телефони Сашо влизал в интернет. И оттам, през сайт за запознанства, налетял на наивна жена, която успял да омае. Представил се за собственик на автокъща. И когато наивницата клъвнала и пожелала вече да се видят на живо, започнал да лъже - нямал време, пътувал, имал много ангажименти. Повече от месец си играл на криеница с жената, а накрая решил да я ползва и за престъпния си бизнес. Поискал от нея да му намери телефонните номера на хотели, туристически агенции и фирми за преводи в страната. Така всъщност се добрал до данните на жертвите, които искал да измами. Наивницата разбрала чак от полицаите, които я привикали на разпит, какъв всъщност е маститият бизнесмен, който все нямал време за нея.