Нови глабоволия споходиха щаба на „Дунав“ ден преди днешния домакински мач на отбора срещу „Витоша“ /Бистрица/ /17 часа/. След тренировката в четвъртък следобед към лошо контузените се присъедини още един титулярен защитник - Венцислав Йорданов. Той скъса връзки на прасеца и няма да намери място в групата. Аут от нея ще е и Кристиян Григоров. Другият централен бранител Стоян Георгиев ще бъде записан в тимовия лист, но и неговото състояние не е никак розово.
Според старши треньора Самир Мъстънов контузията на Йорданов била провокирана от окаяния терен на стадион „Дунав“.
„Не отричам, че се полагат сериозни грижи за това игрище, но то е амортизирано напълно. Когато го полеят, се превръща в кална ливада и застрашава здравето на футболистите. Когато го оставят да изсъхне, става бетон“, коментира Мъстънов.
Той благодари на управителя на „Ялта“ Стоян Илиев, че допускал отбора му за по две тренировки през седмицата на Градския стадион.
„Не знам как ще наредим защитата. Ще измислим някакъв вариант с преквалифициране на някои хора“, добави наставникът.
Мъстънов смята, че мачът с „Витоша“ няма да бъде никак лек съперник заради доста опитните футболисти в тима. Той посочи като пример бившия голмайстор на „Славия“ Николай Божов и игралия в ред отбори от „А“ група Четин Садула. Във „Витоша“ рита и юношата на „Левски“ Георги Стоичков, който влизал в зимните трансферни планове на „Дунав“.
На въпрос дали не се притеснява от назначението на софийския съдия Георги Игнатов, старши треньорът отговори, че иска да вярва в безпристрастността на опитния рефер.
Новият старши треньор на „Витоша“ Николай Тодоров-Кайзера доведе вчера отбора си в Русе.
Според източници на „Утро“ имало малка вероятност бившият премиер Бойко Борисов, който е с картотека за бистришките „тигри“,да се появи на Градския стадион като зрител.