Много хора смятат, че контролът на порциите е важен фактор за загубата на килограми, а ограниченията от най-различни вкусни храни по време на здравословна диета са напълно задължителни.

Според известният кулинар Лиса Лилиън свалянето на 10 килограма за 4 седмици е напълно възможно и то без да се намалява количеството храна, пише "Екзаминър".

"Необходимо е просто да се подбира по нискокалорично меню“, смята специалистът.

По думите ѝ замяната на тестените и сладки храни със зърнени и тофу изделия с високо съдържание на фибри е първата стъпка към промяната на теглото и постигането на желаната форма.

"Номерът не е да не се храним, а да заменим вредната храна с полезна, толкова е елементарно", коментира Лилиън.

Всевъзможни диети съветват хората рязко да намалят количеството прием на храна, но според Лиса това няма общо с отслабването, а само затормозява организма и забавя  метаболизма.

"Когато сме гладни, можем да отворим хладилника, да извадим нужните продукти и да си приготвим една огромна купа със салата, без да се притесняваме къде ще я поберем. Въпросът е да не изядем един сладък шоколад с лешници или някое парче торта. Не трябва да броим калории, трябва да следим какво слагаме в устата си", подчертава Лилиън.