Две дами ще помагат на новия губернатор Венцислав Калчев в управлението на област Русе. 
Единият зам.областен управител от квотата на БСП е адвокат Милена Хинкова, а другият от квотата на коалиционния партньор ДПС е беленчанката Айлян Карамехмедова.
Заповедите за назначението им са подписани днес и се очаква още днес двете дами да влязат в правомощията си, научи „Утро“.
Червената роза, както социалистите наричат Хинкова по името на дамския клуб, който тя оглавява, е зам.-председател на Областния съвет на БСП, тя представлява Русе и в Националния съвет на партията. Била е общински съветник и е известна като спец по изборното законодателство, защото години наред участва в избирателните комисии на регионално и общинско ниво.
На парламентарните избори през май Милена Хинкова беше в депутатската листа на Коалиция за България на 10-о място. Тя влезе и в четворката номинирани от БСП за губернатор на Русе.
Цялата й професионална кариера е свързана с правото. 12 години е съдия, а след това - адвокат. С колежката си Екатерина Заякова, която вече е депутат,   деляха една кантора. В момента Хинкова е член на Висшия дисциплинарен съвет към Адвокатската колегия в София.
39-годишната педагожка Айлян Карамехмедова от Бяла пък е една от младите надежди на ДПС и мнозина предричат, че областта ще се окаже поредното стъпало в пътя й към върха на властта. 
Карамехмедова е отдавна в политиката. Кариерата й тръгва от младежката структура на партията. От 2003 година насам е общински съветник, а в предишния мандат бе и зам.-председател на Общинския съвет в Бяла. В предизборната кампания през 2011 година бе и кандидат за общински кмет.
Новият зам.областен управител е директор на дома за деца в село Стърмен. По образование е педагог, завършила е във Великотърновския университет. Омъжена е, има едно дете.