Втората за тази година среща на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия ще се проведе на 5 април /събота/ в Русе. Форумът ще започне в 9 часа сутринта в зала 2 на хотелски комплекс „Рига” и ще бъде ръководен от председателят на БАПРЕХ проф. Юри Атанасов.
„Блефаропластики, вродени аномалии и естетични блефаропластики” ще бъде темата на дискусията. В нея ще се включат специалисти от цялата страна, които ще обсъдят новите методи в своята работа и ще обменят опит.

Ще бъдат дискутирани проблемите които стоят пред Българската асоциация по пластична и естетична хирургия. Водещи специалисти в областта са подготвили доклади за операции на орбитата и клепачите при вродени и придобити заболявания, както и реконструктивни техники при парализа на лицевият нерв. Ще се обърне внимание на едно рядко усложнение – загуба на зрението при използване на филъри. Във втората част на заседанието ще се обсъдят проблемите на електронното научно списание по Пластична хирургия на БАПРЕХ и темите за следващите заседания.

Сред лекторите на срещата ще бъдат проф. Юри Атанасов – председател на Българската асоциация по пластично-възстановителна и екстатична хирургия, който е сред водещите хирурзи в областта на лицевите малформации, доц. Роман Романски – национален консултант по пластично-възстановителна и естетична хирургия и доц. Димитър Евстатиев. Заявка за участие е получена и от известните с работата си като пластични и естетични хирурзи д-р Николай Георгиев и д-р Ильо Стоянов и др.