Специални отстъпки могат да ползват русенци, които си купят билет за „Сцена край реката“ от... тролей. Касата на колела е най-новата инициатива на Русенска опера, която популяризира проявите на музикалния фестивал.
Тролеите са и последна възможност за любителите на филмовата музика да си купят билети за концерта „Цигулката в киното“ на 11 юли в салона на Операта. Ще прозвучат любими мелодии от филмите „Червената цигулка“, „Списъкът на Шиндлер“, „Кръстникът“, „Гладиатор“, „Хари Потър“, „Мисията невъзможна“ и други на фона на кадри от самите ленти.
Продажбата на билети в тролеите ще продължи и за другите изяви на Операта във фестивала. Докато отиват на работа или се прибират вкъщи, русенци могат да се снабдят с билети за концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей“ на 17 юли, „Риголето“ на 19-и, „Кармен“ на 29-и. Пак там - но и на касите на Операта и на Военния клуб, разбира се, ценителите на класиката ще намерят билети за концерта с италиански канцонети на Калуди Калудов на 1 август, а също и за отложения поради лошото време спектакъл „Аида“, който ще се състои  на 13 август. С изключение на концерта с филмова музика всички останали прояви ще бъдат на сцената на Летния театър от 20 часа.