Заплаха за физическа разправа с драстични последици е получил Владислав Вълканов - един от активистите за създаване на обществения съвет на февруарските протестиращи и популярен с ангажираните си публикации във Фейсбук. „Пазете се, или не се навирайте по-добре! Не ви чака нищо хубаво от тези сбирки. Моля да не бъде изнасяно публично!“ Това съобщение получил Вълканов в профила си в социалната мрежа от непознат подател в неделя вечерта. Преди това, по време на среща на сформирания във Фейсбук обществен съвет, Вълканов заявява, че е бил предупреден от цивилен полицай, който отишъл и го сплашил с проверка от данъчните.
В негова защита останалите членове на съвета вчера написаха официално становище, което мислят да разпространят до кмета Пламен Стоилов, общинските съветници, областна администрация, прокуратурата, МВР и медиите. В него те обясняват, че тяхното формирование е „доброволна и независима организация, но върху членовете му се оказвал груб натиск чрез заплахи за физическа саморазправа, за посегателство върху живота и имуществото им, и то само заради будната гражданска позиция и зададени явно „неудобни“ въпроси, отправени към органите на местно самоуправление, и изразяване на своето мнение в социалните мрежи“ се казва в официалното становище.
Вече има две нападения над февруарските протестиращи, които и до днес са неизяснени. Пръв пострада Ивайло Кирилов, който напусна страната и се твърди, че лежи в болница в Гърция. След това към Атанас Петров от „Русе протестира“ бяха отправяни заплахи по телефона и той бе нападнат до дома си в кв.“Дружба“, но без тежки последствия.