35-годишна майка на три деца се изправи пред съда с обвинение, че е обрала пенсионерка. Прокуратурата обвинява Татяна Г., че през декември миналата година откраднала скътаното в гардероба злато на жената, която я мислела за своя приятелка. А после й изтеглила и 1100 лева от банковата карта, по която дъщерята в Италия превеждала пари на майка си. Татяна обаче не се признава за виновна. Вчера делото се отложи, за да й бъде назначен служебен адвокат, защото нямала пари, за да си позволи подобен лукс.
Според обвинението през декември миналата година Татяна търсела квартира и така се запознала с възрастната жена. От дума на дума станали приятелки. Само дето пенсионерката не знаела, че новата й дружка я лъже от самото начало, дори ползва чуждо име - нарекла се Ангелина. Двете станали дотолкова близки, че „Ангелина“ й викала „майче“, а това трогвало до сълзи набелязаната жертва. Един ден „майчето“ извадило от гардероба вързопче, в което имало златно синджирче и два пръстена. После за момент Татяна останала сама в стаята и прокуратурата я обвинява, че е откраднала златото, възползвайки се от доверието и разсеяността на бабката. А после, още същия ден, го продала в заложна къща. Даже взела такси, за да стигне по-бързо до там.
Обраната не усетила нищо и отношенията между двете се запазили. Затова един ден просто помолила „Ангелина“ да й помогне да си смени ПИН-кода на картата. Само че пак от разсеяност пропуснала да си я прибере. Само за двадесетина минути „приятелката“ й обиколила с такси три банкомата и изтеглила 1100 лева, разказва обвинението.
Възрастната жена разбрала, че е обрана в началото на януари. Оплакала се на дъщерята от „Ангелина“, тя се върнала от чужбина, за да види какво става, и двете подали жалба в полицията. По снимка от един от банкоматите „Ангелина“ бързо била разпозната, защото се оказало, че оправната дама има и други провинения. И сега я чака съд.