"През август сделката за спонсорство между "Газпром" и Левски ще стане факт, остава да бъдат уточнени някои формалности, заяви Тодор Батков.

Батков дойде да гледа на живо церемонията по награждаването на шефа на "Газпром" Алексей Милер за "доктор хонорис кауза" на УАСГ. След това адвокатът влезе на среща с Милер, от която излезе много доволен.

"Надявам се съвсем скоро да има усмивка. Вече са технически нещата и в рамките на август ще ги изчистим. Доволен съм", заяви Батков.

"Вариантът беше да се видя в Москва с г-н Милер утре и вдругиден за доуточняване на това, което се разбрахме декември. Вторият вариант беше добрият шанс сега да се разберем. Той се разпореди и просто в началото на август ще бъде окончателният тур. Повече не мога да съобщя. Трябва да се съгласуват текст, договори. Той нареди този и този с президента на Левски сядат в Москва и вършат първо, второ, трето", продължи собственикът на "сините", добавяйки, че не вярва Левски да отпадне от Иртиш Павлодар в Лига Европа.

"Надявам се да стане по-лесно. Почна много да ми идва вече.

Същевременно пожелавам успех на ЦСКА. Няма да е добре да почне първенството без тях", каза още Батков, но след това пак се заяде с шефовете на "армейците".

"Не е справедливо, макар и косвено ние да сме обвинявани в толериране за сметка сегрегиране на ЦСКА. Добре се знае, че допреди 5-6 години цялата база на ЦСКА беше под военното министерство. Имаше сума в бюджета, която покриваше издръжката. Плащаше се на персонала, който обслужваше базата. В същия момент наемът беше 2-3 пъти по-нисък от това, което държавата заделяше. Сегашните собственици с какво се финансират? Това са публични финанси. И на фона на това да се изпъчиш и да кажеш, че държавата дава всичко на Левски, а на теб нищо? Къде са ни дали на нас нещо? Имаме си договор с VTB до края на годината", коментира Батков.