Въртящите лесна, бързооборотна и добра за припечелване търговия с цигари без бандерол Х.Х. и П.Б. ще могат отново да седнат зад волана на хондата и аудито си, след като окръжните магистрати им върнаха колите. Второинстанционният съд отмени решението на районните магистрати, които отнеха в полза на държавата двата автомобила, с които търговците въртели нелегален бизнес в Долапите. Решението е окончателно и не може да се обжалва.
Двамата бяха хванати, след като в края на ноември 2012 година Х.Х. отишъл до дома на П.Б. с намерението да купи цигари без бандерол на консигнация. Метнал 11 стека на задната седалка на хондата си, но това не останало незабелязано от двама митнически служители, които дебнели за нелегалните сделки в района. Не минал номерът на Х.Х., че това били 110 кутии за собствени нужди. Другият инспектор пък намерил в аудито, което карал П.Б., 50 стека цигари, напъхани в черен чувал. Мъжът започнал да се оправдава, че колата не е негова и няма представа какво има в нея.
Сметката показала, че двамата търговци били хванати с 12 200 къса цигари на обща стойност 4575 лева. Х.Х. получи четири месеца условно, а едрият предприемач П.Б. бе наказан с година и половина също условно, 4575 лева глоба в полза на държавата и две години забрана да търгува с акцизни стоки. Второинстанционните магистрати сметнаха, че несъмнено двамата търговци са виновни, извършеното от тях престъпление не е маловажно и нито ги призна за невинни, нито намали наказанията им, но пък им върна колите.