Инициативата на „Мото-Пфое“ и Българския червен кръст „С тениска на бала“ стъпи и в Русе, а първата заявка за участие в нея е от абитуриентите на Механото. Младежите имат желание да отпразнуват завършването на средното си образование по нетрадиционен начин, като едновременно с това помогнат на свои връстници. 
Идеята е вместо да се харчат хиляди левове за бляскави рокли и костюми, които се обличат само 1-2 пъти, зрелостниците да празнуват по тениски и дънки, а част от спестените пари да дарят на свои връстници в трудно финансово положение. Сумата трябва да е над 20 лева, а „Мото-Пфое“ ще предостави тениска на дарителя.
С благотворителната инициатива искаме да покажем съпричастност с хората, които искат, но нямат възможност да продължат образованието си след гимназия, казва управителят на „Мото-Пфое“ в Русе Валери Костов, който се надява и други русенски абитуриенти да се включат в кампанията.
Всички подробности за инициативата могат да се прочетат на сайта steniskanabala.bg, където засега липсва синята точка на благотворителността върху географското положение на Русе.