Представители на френската група „Болоре“ са посетили „Пристанищен комплекс-Русе“, за да обсъдят възможностите за обработка на различни видове товари на пристанище Русе-Изток. Това съобщи изп. директор на русенското държавно дружество Николай Найденов.
Това са предварителни проучвания, французите поставиха своите условия, ние поставихме нашите и до месец очакваме резултат, коментира Найденов.
„Болоре“ е в топ 500 на логистичните компании в света, основана е през 1822 година, управлява 18 пристанищни терминала, от които 16 са контейнерни и предлага логистични услуги в над 55 държави.
Компанията е била заинтересована от превоз на товари от Азия към Европа и обратно, особено на контейнерни. Комбинираните железопътни и водни превози са във фокуса й. Освен че пристанището ни предлага добри условия, със сигурност значение има и фактът, че предстои модернизация на жп линията Русе-Варна, каза Найденов. Представителите на „Болоре“ са се интересували и от възможностите за концесия.
Изп. директор на „Пристанищен комплекс“ съобщи, че от началото на годината досега 5-6 големи компании са се интересували от партньорство с русенската фирма, което е резултат от желанието на мениджмънта за привличане на нови клиенти и товари. За разлика от преди година-две сме във възход и вдигаме имиджа си, а интересът на такива компании като „Болоре“ помагат в тази посока, заяви Николай Найденов.