Предвид последните информации, че Волен Сидеров е готов да спасява ЦСКА, групировката фенове на "червените" Офанзива на свой ред нападна ПП Атака с официална декларация.

"Във връзка с поредната декларация на политическа партия, искаме отново да заявим, че не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси. Именно заради такива схеми се стигна до това състояние на любимия ни клуб. През годините се превърна в практика партиите да търсят политически дивиденти, убеждавайки приближени до тях бизнесмени да закупят един или друг футболен клуб. А след всяка смяна на властта настъпваха тежки времена и за бизнеса на собствениците и за клубовете, които притежават. Някои от най-богатите българи бяха собственици на ЦСКА, но това не донесе нищо добро – дори напротив. Всички те дойдоха в клуба, водени от политически и бизнес интереси и за тях ЦСКА бе само допълнително финансово бреме, а не кауза. Поради тази причина управлението винаги се е характеризирало с престъпни схеми и незаинтересованост, позволила ЦСКА да бъде източван по всевъзможни начини от "легенди" и всякакви "добросъвестни" служители", пишат от Офанзива. "На тази практика трябва да се сложи край, каквото и да струва това!

Вчера се проведе пореден протест против случващото се в нашия любим клуб. Държим да отбележим, че той, както и този от преди седмица, беше организиран в социалните мрежи. Ние от Офанзива подкрепихме и двата протеста, защото смятаме, че е по-добре да участваме в недобре организирани протести, отколкото да стоим безучастни. Ако не бяхме подкрепили протеста, щяхме да бъдем обвинени в бездействие, а сега сме обвинявани за лошата му организация. Но време за организация няма! Утре и ЦСКА може да го няма! За съжаление много хора твърде късно осъзнаха, че трябва да се протестира. Ние протестираме от три години, но гласът ни оставаше нечут в морето от апатия. Поради тези причини е крайно несправедливо всички негативи от тези протести да се стоварват върху нашата организация, само защото тя е най-голямата и се опитва да бъде открита към всички привърженици на ЦСКА.

Събитията в ЦСКА винаги са давали много "храна" на всякакви медии. Но някои от тях са на път да "преядат" в последния месец! Съобщаването на "сензации" от "достоверен източник" на всеки кръгъл час, единствено с цел печалба на гърба на феновете, които живеят със случващото се в клуба, е, меко казано, неморално. Кога ще видим качествено журналистическо разследване за начините, по които е бил източван ЦСКА? Кога ще видим някоя медия да излезе с материал за съмнителното финансиране на някои клубове, чиито собственици стоят в сянка? Лесно е да пишеш за бой, насилие и кръв, но се иска доблест и кураж да посочиш истинските виновници, които стоят на върха на политическата и футболната пирамида", заявиха още от фенското звено.