Велизар Велизаров от клуб „Далян Русе“ се пребори мъжки за бронзов медал на държавното първенство по триатлон, което се проведе вчера в Николово. Велизар взе участие в надпреварата на момчетата до 14 години, които трябваше да се справят с изпитание от 100 метра плуване, 5 километра колоездене и 1 километър бягане.
Неговата съотборничка Иванина Миланова остана на крачка от медалите. Тя се класира четвърта в групата на децата да 11 години, които преплуваха 50 метра, въртяха педалите на дистанция от 2, 5 километра и тичаха 500 метра.
Треньорка на русенските състезатели е Миглена Ангелова.
Най-атрактивната борба беше при мъжете и жените, спечелена и от брат и сестра Емил и Христа Стойневи. Стойневи бяха номер 1 и на първенството през миналата година.
Изпитанията за представителите на силния пол и дамите бяха едни и същи - 750 метра плуване, 20 километра колоездене и 5 километра бягане. След Стойнев, състезател на СК „София“, останаха съотборниците му Ален Драганов и Димитър Василев. Първи подгласници на Христа Стойнева бяха румънката Стефания Йон и пловдивчанката Даниела Камбурова.
Първенството беше открито сутринта от кмета на Русе Пламен Стоилов, а неговият заместник Свилен Иванов участва при награждаване на призьорите.
„Благодарим на общината, на кметството в Николово и на полицията, които направиха така, че първенството да мине при перфектна организация“, заяви пред „Утро“ треньорката Миглена Ангелова.