Русенският окръжен съд отхвърли иска за 394 770 лева на комисията за конфискация на престъпно имущество срещу бизнесмена Юлиян Арабаджиев и семейството му. Арабаджиев бе осъден за източване на ДДС. През април 2010 година Окръжният съд го прати за 2 години и 10 месеца в затвора заедно с бившите служители на НАП Недялка Минчева и Здравко Буюклиев, които също получиха ефективни присъди.
Докато Арабаджиев бе в затвора върху всичко притежавано от него бяха наложени възбрани и запори и последва яростна битка в съда за доказване на доходите и разходите на семейството за четвърт век назад.
Междувременно един от възбранените имоти - фурна в „Дружба“2, бе разграден до основи от ромска бригада. Постройката от 224 квадрата впоследствие била продадена под формата на тухли и керемиди. Затова също се води дело, но срещу организатора на бандата с чуковете, продал поставената под държавна опека сграда.
Заприличалата на латино сериал история обаче приключи. Искът за конфискация на имуществото на Арабаджиеви бе отхвърлен от съда, защото произходът на средствата, с които са закупени активите на семейството, е доказан и няма връзка с престъплението, за което Юлиян Арабаджиев бе осъден.
Със сигурност това не е краят, тъй решението ще бъде обжалвано пред Апелативния съд.