Калоян Махлянов-Котоошю и Даниел Иванов-Аоияма стартираха с победи участието си в класическия турнир по сумо "Нагоя башьо".

Българският Гъливер се справи без никакви проблеми със съпротивата на 206-сантиметровия грузинец Гагамару и за броени секунди го изхвърли извън пределите на глинения кръг с техниката "йоритаоши". Даниел Иванов пък пребори японския си опонент Китатайки, изваждайки го от равновесие с хватката "хикиотоши". Монголският Велик шампион Хакухо тръгна с очаквана победа срещу Токитенку, а сънародникът му Харумафуджи се наложи над Шоходзан.

На предния турнир в Токио Хакухо спечели за 25-и път Купата на императора, а Калоян успя да запази ранга си "одзеки" в последния възможен момент, побеждавайки Какурю във финалния 15-и кръг. Даниел пък се представи доста слабо, след като стартира с пет поредни победи, но загуби следващите си 10 борби. Заради този баланс "Синята гора" бе понижен в 9-и "маегашира" на Изтока и сега ще се бори с по-слаби съперници в Нагоя. Утре той ще излезе на дохиото срещу руснака Аран, а Калоян ще се бори с Точиодзан. Борецът от село Джулюница победи Точиодзан в последната схватка между двамата през месец май в Токио.