Имаме отговор с писмо от бившия служебен министър на културата Владимир Пенев, който ни поздравява за инициативата да кандидатстваме пред ЮНЕСКО за закрила на центъра на Русе и възлага да се стартира процедурата, обяви вчера д-р Петър Москов, зам.-председател на ДСБ. Така той спази обещанието си, дадено по време на предизборната кампания, че ще работи усилено в интерес на Русе.
Тази добра новина стана известна по време на чисто политическа пресконференция, за която пристигна и лидерът на партията Радан Кънев. Това бе първата му извънстолична среща с журналисти след избирането му за председател на ДСБ. Той коментира, че е най-важно да има реформа в правосъдната система, статуквото на която засега се гарантира от БСП, ГЕРБ и ДПС. Според него Реформаторският блок, за който се водят преговори, ще се бори не просто да влезе в парламента, а да заеме първото място при следващите парламентарни избори. Тези хора на площадите в София и големите градове не са десни, а са бесни, защото им е писнало от статуквото и липсата на перспектива, каза още Радан Кънев.
Д-р Москов пък поиска промяна в Закона за обществените поръчки и илюстрира необходимостта с пример от Русе. Линията по оста централно правителство - народни представители, да кажем в лицето на г-н Нунев и местния кръг на г-н Даков като бизнес, се нарича мафиотска връзка, каза Москов.