Левски не започна по най-добрия начин европейското си участие през новия сезон, след като завърши 0:0 в първия мач с казахстанския Иртиш от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа.

"Сините" направиха редица пропуски пред своя публика и дори изпуснаха да реализират дузпа през второто полувреме. Португалският нападател Жоао Силва, който бе заменен в началото на втората част от Базил Де Карвальо, имаше шанс да открие резултата на три пъти през първата част, но както и през целия минал сезон, той отново не показа класа в завършващия удар. Сериозен шанс да вкарат във вратата на гостите имаха още новото попълнение Кевин Бру, Кристовао Рамос и Гари Родригес, но стражът на гостите Котляр се представи на ниво и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

През втората част в игра на мястото на Гаджев се появи младият Антонио Вутов, който раздвижи сериозно играта на домакините. Казахстанският тим пък получи няколко подаръка от страна на българската защита, а само липсата на концентрация попречи на играчите на гостуващия тим да се разпишат във вратата на Пламен Илиев. В 76-ата минута Родригес центрира в наказателното поле на Иртиш, където Кулибали свали с ръце Базил де Карвальо, а съдията Гринфелд посочи бялата точка. Карвальо застана зад топката, но ударът му бе доста несериозен и бе спасен от Котляр.

До края на мача Левски натисна своя съперник и опита да вкара гол, но така и не успя в това си начинание. По този начин "сините" ще трябват да вкарват при гостуването в Казахстан през следващата седмица.