След жестоката катастрофа на пътя Русе-Шумен край разклона за Щръклево, когато двама турски гастарбайтери загинаха на място, а други двама бяха приети в болницата с тежки наранявания, Агенция „Пътна инфраструктура“ отпуска средства за разширяване на проблемния участък. Намерен е и начин за необходимото отчуждаване на земите. Това съобщи вчера шефът на Областно пътно управление Минчо Минчев. Той увери, че до края на месеца рехабилитацията на шосето Русе-Шумен ще бъде завършена. 
Пътната агенция отпуска 110 хил. лева и за ремонта на нова дефектирала фуга на Гредовия мост. Предстои избор на изпълнител.
Предстои да се ремонтират и мостовете при Кацелово, Широково и Нисово. За тях се очакват средства от Комисията по бедствия и аварии. За моста при Кацелово необходимата сума е 120 хил. лева, а за широковския - наполовина по-малко.
Шефът на Областно пътно управление съобщи още, че нивата, в която е била изградена незаконната дига и в резултат беше наводнен ремонтираният път Джулюница-Пиперково, се оказала собственост на община Ценово. Местната власт я била отдала под наем на арендатор, а той направил съоръжението, за да не се наводнят посевите му. Минчев каза, че се очаква общината да разпореди премахване на дигата.