„Заспалият Русе, събуди се!“ и „Елате при нас, протестът е за вас!“ - с тези скандирания преминаха протестиращите по ул. „Александровска“. Въпреки очевидното любопитство никой не се присъедини към шествието. Само ентусиазирана група тийнейджъри допринесе призивът „Оставка“ да прозвучи по-силно.
А на площада до Паметника на свободата протестиращите бяха посрещнати от търговец на свирки, който бе решил да припечели от протеста. Цената от 2 лева обаче силно ограничи оборота му до една-две продажби.
За разлика от друг път освен против правителството и депутатите на БСП, ДПС и „Атака“ в плакат бе изразено недоволство и от ГЕРБ. А на площада 27-годишният Евгени Трайков държа реч, в която заяви, че управляващите правят пореден опит да заблудят народа, за да продължат да го скубят и крадат. „Вместо да махнат Волен от комисията по етика, махнаха етиката“, каза той и си спечели аплодисменти.
Друг младеж пък лансира тезата, че по-важно от промяната в Изборния кодекс е да се даде шанс на гражданите да управляват, като се смъкне високият праг за референдумите.