ФИФА наложи сериозно наказание на Барселона. Каталунците бяха лишени от правото да правят трансфери през следващия сезон заради открити нарушения.

Санкцията на Барса важи за следващите два трансферни прозореца и е наложена заради нарушаване на правилата за привличане на чуждестранни играчи под 18-годишна възраст. Испанският гранд трябва да плати и глоба в размер на 450 000 швейцарски франка.

Испанската футболна федерация също трябва да плати парична санкция в размер на 500 000 франка, тъй като е допуснала да бъдат картотекирани 10 непълнолетни чуждестранни футболисти при нарушение на установените в световния футбол правила.

„Открито е нарушение при прилагането на правило 19 за трансфер на непълнолетни чуждестранни играчи от страна на Барселона. Става дума за 10 подобни случая и още няколко други, при които частично нарушение“, твърди съобщението на ФИФА.

„Дисциплинарната комисия приема това за сериозна грешка и налага на Барселона забрана за привличане на испански и чуждестранни играчи за период от два поредни трансферни прозореца. Клубът трябва да плати и глоба в размер на 450 000 швейцарски франка. На Барселона е назначен срок от 90 дни, за да елиминира всички нарушения при картотекираните непълнолетни играчи“, допълва информацията на световната централа.