Мирослав Миронов е новият старши треньор на „Дунав 2010“, научи „Утро“ от президента на клуба д-р Симеонов. Вчера двамата се видяха в Русе на среща, която продължи повече от 2 часа. Последно Миронов бе изпълнителен директор на „Спартак“ /Плевен/, а преди това вече бе кърмчия на „Дунав“ в продължение на 3 години. Той си тръгна, когато предишният клуб фалира тотално и изчезна от картата.
„Помощник на Миронов ще е Самир Мъстънов-Бечо. Първата тренировка на отбора ще е на 10 юли от 18 часа. Два часа по-рано ще дадем официална пресконференция на стадион „Дунав“. Миро познава добре обстановката в Русе и мисля, че няма да му трябва време за адаптация. Аз и УС му пожелаваме успех!“, заяви д-р Симеонов.
Той додаде, че е провел коректен разговор с бившия вече наставник Диян Божилов.
„Благодарим на Божилов за труда, който вложи. Той самият се чувства отговорен, че отборът не завърши на първото място в групата. Разделяме се като приятели“, каза шефът на клуба.
На въпроса дали клубното ръководство работи по организация при положение, че БФС покани отбора в „Б“ група още през този сезон, Симеонов отговори: „Нека да не влизаме в спирала на разсъждения от типа „дали“, „кога“, „при какви условия“. Задачата пред Миронов е да работи за формиране на отбор, който да атакува втория ешелон с мачове в трета дивизия. Пък ако ни поканят в „Б“ група още сега, ще се постараем да посрещнем това предизвикателство“, завърши Симеонов.