Двойка влюбени обрала един от собствениците на заложни къщи в Русе, известен с пословичната си наивност - все го викали в съда като свидетел по дела за кражби, защото все ги намирали оставени за продан при него. Този път обаче самият той станал жертва на кражба. При това извършена от двама негови работници.
М.Г. била чистачка в заложните къщи, а мъжът, с когото живеела на семейни начала, работел по поддръжката. Очевидно обаче не си падали твърде по шефа, защото в мига, в който той отишъл на почивка, решили да го оберат. За ден успели да изнесат от заложните къщи всичко, което им хванало око - компютри, телевизори, мобилни телефони, СD-та за автомобили и прочие, плюс парите от касата. Плячката впоследствие била оценена на над 2000 лева. И до вечерта била разнесена за продан по заложните къщи на конкуренцията не само в Русе, но и още в няколко града.
Като се върнал, шефът с ужас видял, че е обран. Обаче бързо разбрал кой му е скроил номера. Така М.Г. и С.М. били издирени от полицията, а вчера ги изправиха и пред съда, който ги наказа с по 10 месеца условно.  Отделно двамата ще трябва да платят на бившия си вече началник и 1853 лева - това е стойността на вещите, които така и не били открити от полицията по време на разследването въпреки щателните проверки във всички заложни къщи.