Ивайло Костов, Божидар Караджов, Десислава Иванова, Камен Георгиев, Илиян Богданов и Георги Нейчев са изнудвали и измамили русенския бизнесмен Петър Петров. Вчера те бяха признати за виновни в аферата, станала популярна с името на веригата магазини на Петров „Щастливото бебе“. Съдия Александър Иванов от Окръжния съд наказа всички с условни присъди и глоби за коварния им замисъл от зимата на 2012 година, когато изкопчили първо 200 000 лева от бизнесмена, а след това още 3000 евро. Наказанията със сигурност ще се протестират от прокуратурата, тъй като тя поиска ефективни присъди и вкарване в затвора на бившия юрисконсулт и директор в Община Варна Ивайло Костов, собственика на събореното вече бистро в градинката пред регионалната библиотека в Русе Камен Георгиев, както и на двамата младежи Богданов и Нейчев. Най-вероятно и обвинените в рекет пък няма да изпуснат възможността да намалят наказанието си, като обжалват присъдите пред Великотърновския апелативен съд.
С най-тежко наказание се оказа неслучайната фигура от Варна Ивайло Костов. Той получи 3 години условно с 5 години изпитателен срок, конфискация на 1/4 имущество във варненско село, както и 1/4 от поземлен имот във Виница. Бившият общинар бе глобен и с 6000 лева.    
По 3 години условно и 5 години изпитателен срок получиха бившите партньори в живота Десислава Иванова и Камен Георгиев. Той ще трябва да се раздели и с 1/4 от имуществото си. Всеки от тях ще трябва да плати и по 5000 лева глоба. Помагачите и използвани за актьори в скалъпени сценки Нейчев и Богданов бяха наказани с 2 години и половина условно с изпитателен срок от 5 години, както и 5000 лева глоба. Най-леко се размина популярният от редица женски тв предавания екстрасенс и бивш кандидат за общински съветник в Русе Божидар Костов - с 2 години условно и 5 години изпитателен срок. Той ще трябва да се раздели с 1/6 от пежото си и 1/6 от дворно място във Варна, както и да плати 5000 лева глоба. Освен това шестимата ще трябва солидарно да изплатят на изнудвания бизнесмен 16 811.40 лева, както и да покрият разноските му за адвокат в размер на 1200 лева.
Както „Утро“ писа, бившата двойка Камен и Десислава разбрали, че Петров има солиден финансов гръб и набързо споделили с варненските си приятели. Планът бил готов, а ролите разпределени - Костов изиграл лошия и измислен прокурор от Варна Георги Василев, който трябвало да съобщи на Петров, че срещу него започва дело за пране на пари. Екстрасенсът Караджов пък се представял за бившия окръжен прокурор на Варна Лъчезар Добрилов, който можел да отърве бизнесмена от тежките обвинения, въпреки че от години бил покойник. Десислава и Камен пък трябвало да съветват Петров и да го придружават при решаването на измисления проблем. Младежите Нейчев и Богданов пък трябвало да наемат кола с буркан и да я нагласят да изглежда като полицейска. С нея трябвало да посрещнат „погазилия закона“ Петров и да го стреснат.
Първоначално планът на шайката бил да оскубят 200 000 евро, но после решили сумата да се намали наполовина и му поискали 200 000 лева. Човекът си платил, а Ивайло, Камен, Божидар и Десислава си разделили по около 67 000 лева. Бързото и безпроблемно облажаване обаче им се усладило и „прокурорът“ поискал още 60 000 евро за замазване на очите на комисията за отнемане на незаконно имущество. Тогава на Петров му писнало и започнал да отлага изплащането на парите. За да го мотивират, мнимите разследващи започнали да му подхвърлят информация, че познават дъщеря му, че знаят, че тя пуши трева и може да й подхвърлят наркотици. Дори изпратили на момичето заплашителен SMS с двусмислено съдържание, че се задава силен дъжд, а тя се разхожда без чадър. В крайна сметка всички, без Георгиев, върнали парите на рекетирания бизнесмен.