Метален синджир препречва прохода по улица „Перник“ в самия център на града на метри от сградата на полицията. Веригата, която периодично затваря преминаването по малката, но важна за обитателите на съседните кооперации уличка, дори е снабдена с катинар, който се отключва и заключва в определени неизвестно от кого, но необявени за съкварталците часове. Не е ясно кой е изобретателят на „устройството“, гарантиращо нечие спокойствие за сметка на нервите, които хабят русенци, гадаещи кога „Перник“ ще бъде отворена, а кога - не. 
Улица „Перник“ е задънена и няма изход към съседната оживена „Хан Аспарух“, обясни заместник-кметът Свилен Иванов, който направи проверка по сигнал на „Утро“. Поради това гражданин, който живеел в една от кооперациите в района, е сложил веригата, а също и другия синджир, с който прегражда частното дворче пред жилищния дом, добави зам.-кметът.
Остава само загадката защо на картата на Русе улица „Перник“ не е отбелязана като „задънена“. Както и защо в началото на малката пътна артерия няма знак, че улицата е без изход.